Menu

En forrygende forårssæson for EfB’s seniorafdeling

image
27. juni 2024 kl. 22:02

En historisk flot halvsæson for samtlige af EfB’s seniorhold kulminerede i går aftes i Fårvang, nord for Silkeborg, hvor klubbens JS-hold, efter både forlænget spilletid og straffespark, spillede sig til en oprykning til Danmarksserien.

Gårsdagens modstander Aalborg Freja blev som ventet en svær modstander for de 14 udvalgte EfB-spillere, der skulle sikre en oprykning til Danmarksserien – en række vi ikke har været i siden 2016/2017-sæsonen.

Trods mødet mod et hold med stor fysisk styrke var det EfB-drengene, der i store dele af 1. halvleg havde den spillemæssige dirigentstok, og flere gange i kampens indledning burde vi med mere skarphed været kommet foran i kampen. Derfor var det også en kæmpe forløsning, da Ari Johannesen steg til vejrs efter et hjørnespark i det det 26. minut og pandede bolden i kassen. En velfortjent føring til det klart bedst spillende hold.
Men Aalborg Freja havde kampen igennem vist, at de var farlige i omstillingerne, og også på de lange bolde, og efter 39 minutter blev der bragt balance i regnskabet, da aalborgenserne udlignede til 1-1.

I 2. halvleg var billedet lidt det samme. EfB’erne var på bolden det meste af tiden, men som kampen skred frem og kræfterne slap lidt op, så fik modstanderne bedre fat, og kampen blev mere lige, selvom EfB-spillernes chancer var store nok til at afgøre kampen. Den ordinære kamp endte 1-1, og dermed var der lagt op til 2 gange 15 minutters forlænget spilletid. Trænerne havde knap nok sat sig til rette på de udleverede havestole efter en kort pause, før holdet fra Freja bragte sig foran 2-1. Frustrationerne bredte sig lidt, og måske en gammel historie fra en kamp i Give for få år siden, hvor vi lige præcist missede oprykning til DS efter et lignende kampbillede, begyndte at melde sig.

Heldigvis udlignede holdets torscorer, Rasmus Vilhelmsen, til 2-2 efter 99. minutter, og man sad klart med følelsen af, at vi havde fat i den lange ende. Freja-spillerne virkede trætte, men efter 101. minutter viste vi forsvarsmæssigt desværre for første gang i kampen lidt usikkerhed omkring clearingen af en af Frejas mange lange bolde frem i banen, og så var Freja foran igen. Heldigvis er vi i EfB begunstiget af at have et hold bestående af spillere, der aldrig giver op, og derfor var det også helt på sin plads, da Mads Vilhelmsen efter 106. minutter tog et indlæg ned med brystkassen og i samme bevægelse kanonerede bolden ind i det modsatte hjørne - endda med sit ellers knap så gode venstre ben. Målet tog luften helt ud af modstanderne, men selvom EfB-drengene pressede så godt på som muligt endte den forlængede spilletid med 3-3, og vi måtte i straffe. Måske træningen af straffespark til mandagens træning var givet rigtig godt ud, for vi var usvigelig sikre, og samtidigt viste holdets målmand, Rasmus Sørensen, sine fabelagtige reaktionsevner på stregen, da han pillede 2 af Frejas straffespark. Kampen endte med en 8-7 sejr, og efter dommerens sidst blæs i fløjten kunne jubelen bryde løs, og oprykningen var en realitet.

Oprykningen til Danmarksserien er dog bestemt ikke det eneste flotte resultat som forårssæsonen har budt på. Klubbens 2. hold i serie 2 endte på en flot 3. plads, blot 1 point fra en 2. plads, der havde resulteret i en Playoff-kamp. Super flot sæson af drengene og trænerteamet omkring holdet.

De sidste to seniorhold stod for yderligere to oprykninger, og spiller derfor i hhv. serie 2 og serie 3 i efteråret. De gamle EfB-drenge vandt deres serie 3-række helt suverænt, og diskede blandt andet op med en imponerende stime på 9 sejre i de sidste 10 kampe – en ret vild præstation.

Sidst men ikke mindst rykkede klubbens sidste seniorhold op fra serie 4 til 3 efter at have hentet point i 10 ud af 12 kampe, og scoret hele 47 mål. Allerede i sidste sæson viste de unge drenge, at man skal regne med dem fremover, og nu bliver det spændende at følge dem på et højere niveau, hvor holdets ekstreme holdånd nok skal give dem mange point.

Nu går seniorafdelingen på en velfortjent sommerferie, og herfra skal lyde en kæmpe stor tak til både spillere og ikke mindste trænere og ledere for en sublim indsats gennem foråret.